26. feb. 2007

Gourmet café de Rwanda

Wake up and smell the coffee! Trenden i retning av å drikke kaffe som er både etisk forsvarlig og ofte gjerne fra enkeltplantasjer fortsetter ufortrødent. Interessant når man også som i denne Guardian-artikkelen kan lese om at det bedrives opplæring av folk i land som Rwanda for at de skal kunne få beholde en større andel av overskuddet som den globale kaffehandelen genererer.

Artikkelen jeg refererer til er kanskje mest av interesse for kaffegourmeter eller folk med interesse for global (om)fordelingspolitikk og kaffeproduksjon. Men siden nesten alle liker kaffe kan jeg i hvert fall peke direkte i retning av gode kaffer fra Rwanda såsom denne via Union Coffee Roasters (finnes både pr postordre eller hos de største supermarkedkjedene i UK) eller den nydelige bourbon-kaffen fra Rusenyi Estate som er i salg hos London-baserte Monmouth Coffee eller hva med norske Solberg & Hansen som vet å kaste seg på en internasjonal trend som henter fin-fin kaffe fra Bukonya Estate. Sistnevnte tilgjengelig på en rekke kaffebarer over hele Norge eller direkte fra S&H.

Ingen kommentarer: