23. feb. 2007

The First Days of Disco

Ikke at det akkurat er noen nyhet at disko er kommet til heder og verdighet. Likevel godt at stadig flere forstår den innflytelsen diskoen har hatt på musikklivet siden. Vanskelig å forestille seg hele techno-revolusjonen eller mye av den hjemlige elektronikaen uten disko-revolusjonen. Minst like betydningsfull som punken... og med større kommersiell suksess!

Mange folk fra George McCrae til Nile Rodgers som uttaler seg i denne featuren om diskoens første (glade) dager (før drugsa tok overhånd). Og herlig å se at flere enn meg rater I Feel Love med Donna Summer (skulle gjerne lagt hele 15 minutters versjone her...) minst like høyt (hvis ikke høyere) enn Sex Pistols-klassikeren God Save The Queen.

Og - GISP! - det kommer en Chic CD-boks i mai!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hva, en blogger med (god) musikksmak? (jeg kom via VamPus seru, bare Depeche der i gården ;) Min favoritt-Chic låt er "I want your love", jeg får aldri nok av bassgangen i refrenget...

droneland sa...

Det er i bassen nøkkelen til den beste musikken ligger. Og I Want Your Love har just den farlig-herlig-såre blandingen av en dødelig groove og en tekst om umulig kjærlighet. Banalt og universelt på samme tid. Get ready for the power of disco!