23. mars 2007

Drikk globalt, brygg lokalt

Gå inn i en vanlig engelsk pub og det er et ganske så begredelig syn om du ser utvalget som finnes på kran. Vanligvis standard kjemiske-infiserte pilsnere av typen Stella og Carlings foruten en token cider, stout (nesten alltid Guinness) og ale (ofte London Pride). Ikke spesielt bra utvalg for alle ølhunder. Ikke rart om man skal tro denne rapporten fra the Guardian, hvor det hevdes at de store kjedene underminerer lokalt særpreg. Veldig bra den ufattelig kleine skriftlige forklaringen fra Greene King som nylig overtok puben Lewes Arms, en klassisk neighbourhood pub som alltid har vært drevet minst like mye av the locals som av en eller annen mann i dress og slips i en ansiktsløs korporasjon. Som en punter sier det:
"The most important thing about it is that all the activities have been devised and run by the locals themselves. They haven't been imposed by managers 200 miles away deciding, say, that because it's St Patrick's Day all the staff are going to dress as leprechauns in standard uniforms issued from headquarters."

Ingen kommentarer: