15. sep. 2009

Det va'kke min skyld

The blame game har forutsigbart nok begynt på den såkalte borgerlige siden i norsk politikk. Droneland skriver «såkalt» fordi han aldri helt har likt det begrepet. Uansett er det jo opplagt at den store taperen ved valget er og blir Venstre. Når man mister 80 prosent av stortingsrepresentantene sine, kan man vanskelig løpe rundt og skylde på andre enn seg selv.

Droneland tror nedturen for Venstre startet lenge før valget. Nemlig i etterkant av at den forsmådde Venstre-kronprinsen og jålebukken Olaf Thommessen skrev bok, der han blant annet gjøv løs på partileder Lars Sponheim. Men hva du vil om sauebonden fra Ulvik, og Droneland er ingen fan, men han skapt liv og røre og satte i det minste ørlite grann farge på et grått politisk landskap.

Mens alle andre forlengst hadde sluttet å ta Thommessen seriøst, viste Sponheim istedet sin forfengelighet og tok seg nær av påstander som ble fremsatt i boken til eks-mannen til eks-modell Vendela Kirsebom. Mens Spoony brukte tid og energi på å rettferdiggjøre seg selv mistet «folk flest» tilliten til ham. At han så under valgkampen begikk den bommerten at han ville holde alle dører åpen – noe som et øyeblikk fikk ham til å se ut som en tapende vingle-Venstre leder i kategori med Arne «me må bli snillare med kvarandre» Fjørtoft – og kategorisk avviste ethvert samarbeid med Fremskrittspartiet, bidro til å underminere ethvert flertallsalternativ for sentrum/høyre. I prosessen skulle det altså vise seg at han bare skjøt seg selv og partiet i foten.

La oss nå håpe at denne prosessen videreføres dersom Trine Skei Grande overtar som partileder, slik det nå mumles om, sånn at Oslo-sentrifiseringen fører til at Venstre fortsetter å tape stemmer i sitt naturlige habitat, bygde-Norge.

Uansett fortsetter nå altså Jens. Bare synd at det ble flertall for rød/grønn-regjeringen, for Droneland har jo tidligere skrevet at han helst hadde sett at Arbeiderpartiet regjerte landet i ensom majestet.

1 kommentar:

Fru Hugg sa...

Jeg føyer meg inn i rekken av Venstre-velgere som mistet den siste følelse av tilhørighet da Thommesen-Sponheim-krangelen dro seg til. Riktignok vittig, men hvem vil identifisere seg med to jålebukker? Til syvende og sist er det jo det valg dreier seg om: Å finne den gruppen av mennesker som ligner en mest, sosialt så vel som stilmessig. Det ble litt for mye vev på Venstres valgvake i går. Makeover Erna fikk min stemme. Jeg vet å belønne en god slankekur.