2. aug. 2009

His Name is Jens...

...but he ain't funky. Prince er i hodene våre i dag. Antakeligvis fordi det av en eller annen årsak er en prinselig dag. Hva nå enn det måtte være. Droneland kommer neppe til å kaste seg inn i noen voldsom agitasjon nå da det stunder mot stortingsvalg og dertil hørende kamp mellom partiene om velgernes gunst. Men etter å ha registrert stadig nye katastrofetall for partiet-tidligere-kjent-som-Høire (og som strengt tatt burde vende tilbake til røttene sine – eller i det minste begynne å stole litt på ting de engang stod for), er det litt moro å spekulere i regjeringskonstellasjoner om ikke annet. For ingen ønsker at den gyselige rød/grønn-regjeringen skal fortsette i sin nåværende form. Enhver regjering som omfatter partiet-tidligere-kjent-som-Bondepartiet (Party of Peasants, for our foreign readers, and as you may have correctly guessed they are slightly fascist) er no-go area for Droneland.

Håper er likevel lyserødt i form av at den grå eminensen og politiske broileren Jens Stoltenberg får fortsette i statsministerstolen. For en ren DNA-regjering. Og nei, det har ikke noe med den menneskelige genkoden å gjøre, men er en forkortelse for Det kongelige Norske Arbeiderparti. Dette da partiet har vært kongerikets statsbærende parti helt siden gutta fra skauen ble bygutter og har tviholdt på makten ved enhver tenkelig anledning siden.

Men det er selvsagt visse kriterier knyttet til et slikt forlenget Jense-styre. Nemlig at DNA blir akkurat sterke nok til at de kan hoppe og danse og svinge seg og søke støtte hos tre andre konstellasjoner/partier i ulike saker. Hhv Høire, Tilbakestegspartiet og sentrumskameratene. Så lenge det ikke fins et regjeringsdyktig alternativ er det åpenbart at et Arbeiderparti som kan bedrive rå og opportunistisk maktpolitikk er best for nasjonen. Og som Jensemann selv har sagt, så handler politikk om vilje til makt. Så det så!

Her er forresten jevnlige meningsmålinger frem mot valget utført for bl.a. Bergens Tidende.

Ingen kommentarer: