27. sep. 2009

Helicopter Blues (Forbrytelse lønner seg 2)

Den siste ukens store begivenher har seff vært helikopterranet i Stockholm. Nå er du jo i gang med litt arrestasjoner i form av helikoptersjåføren. Det vittige med sånne saker er likevel hvor overrasket mange folk blir. For eksempel uttrykker naboene sin overraskelse over at helikoptersjåføren var involvert. Han må ha vært en svært god nabo...

Men hallo? Er folk flest idioter når det gjelder å ha noen som helst kjennskap til menneskenaturen? (Og det er et retorisk spørsmål som vi alle dessverre vet svaret på.)

Uansett så overser media nesten det viktigste. Nemlig spørsmålet om hvilken film eller bok det er som har inspirert årets frekkeste ran? For en ting er alle enig om, nemlig at dette var grisetøft. Og at det garanert blir en real crime-bestselger av dette er soleklart. Med andre ord så blir det mange som tjener penger på dette etter hvert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HelikopterPILOT!

Ellers, spektakulært. Jeg tenker litt på Michael Manns "Heat", med tanke på alt rundt det, dog flukten var mindre sprelsk enn filmens eviglange skytescene.

droneland sa...

Tenkte på «Heat» jeg også. Noe jeg også gjorde ifm NOKAS-ranet. Hvilket bringer oss tilbake til det interessante (og bunnløse) temaet om hvordan fiksjon og virkelighet påvirker hverandre.