31. aug. 2009

Godt norsk! (nasjonale issues)

Interessant artikkel om Farouk al-Kasim som kom fra Irak til Norge for å lære oss om a) oljeleting og –produksjon og b) forvaltning av oljeformuen. Så var det kanskje ikke bare Arve Johnsen og Trygve Bratteli som tenkte de store tankene back in the days. Hvorfor har vi ikke hørt om denne fyren før? I den grad dere kjenner til historien fra før, pardon my ignorance, skrev Dronelands kamerat Baste etter å ha lest denne artikkelen fra FT før han konkluderte: – Aner jeg noen nasjonalt selvbilde-issues her?

Dronelands respons låt som følger:
Nydelig!
|



Faktisk ikke bare en interessant story i lys av hva det forteller om våre nasjonale issues, men også en veldig rørende human interest story som klarte å unngå de fleste fellene slik saker faller i. Bare tenk dere denne saken skrevet av noen i Dagbloidet sin Magasinet-redaksjon? Grøss! (Unntatt Astrid Meland da, men hun jobber passende nok i Dagbl-Magasinets nettredaksjon.)

At slikt som dette ikke skildres i norske medier faller antakeligvis inn i samme kategori som neddyssingen av at Norge var det okkuperte landet hvor det under 2. verdenskrig var flest kollaboratører med naziene. Now, they don't teach the kids that at school! For det er jo
soleklart at det ikke fantes (eller finnes) antisemitter blant nordmenn. Yeah, sure!

Ingen kommentarer: