1. apr. 2009

Pet Shop Junior

Droneland har anmeldt det nye albumet «Begone Dull Care» fra den canadiske duoen Junior Boys i BT førstkommende tirsdag (jepp, han er tilbake i musikkanmelderrollen etter noen års avbrudd) og gir platen terning 5 med følgende begrunnelse:

«Begone Dull Care» er en kortfilm av den canadiske filmlegenden Norman McLaren. Nå har hans landsmenn Junior Boys oppkalt sitt tredje album etter denne. Man skulle derfor kanskje forvente at duoen ville begitt seg abstraksjonene i vold. Istedet har juniorlaget omfavnet sine indre hvite soulgutter og låter stadig mer som lillebrødrene til Pet Shop Boys. De er heller ikke ulik Warp-artistene Jamie Lidell og Fink, som også bringer elementer av pop, soul og elektro sammen, selv om Junior Boys har en mer elegisk popkvalitet der hvor warperne hengir seg til soulklisjeer. 80-tallet er fortsatt stedet hvor juniorene føler seg hjemme, og danner rammen for duoens sorgmuntre ballader og en rendyrket skitten men samtidig fløyelsmyk soulfunk. De som husker tilbake til tiåret kritikerne elsker å hate kan ane hint av produsenter som Arif Mardin og tidlig Jam&Lewis. Junior Boys kan sine referanser, samtidig som de forstår rammebetingelsene for en god poplåt. Nok en solid plate fra de canadiske guttene.

Fans av duoen kan altså glede seg til mandag 6. april da «Begone Dull Care» legges ut for salg.

Droneland har nå fått opplyst at albumet dessverre ikke er i handelen til 11. mai, så gamle og nye fans av elektropopduoen må nok smøre seg med tålmodighet i noen uker til.