31. jan. 2010

Nymoralismen innhenter idretten

Nyheten om at Chelsea- og England-kaptein John Terry har vært utro har slått ned som en bombe på de britiske øyer. Man skulle nesten tro det var snakk om en dobbeltmoralsk politiker og ikke en fotballspiller som var blitt tatt med buksene ned om man betrakter den dømmende tonen i britisk media, der det nå varsles at Terry må gjøre regning med et frafall av sponsorer. Noe som gir et ekko av dekningen som er blitt golfstjernen Tiger Woods til dels etter sine friske fraspark i sengen.

Dessverre ser Droneland at dette bare er ytterligere et utslag av at nymoralismen nå også har nådd idretten. Åpenbart har finanskrisen ført til et mer verdikonservativt klima, der religiøse fundamentalister og politisk korrekte viser seg å være mer i seng sammen enn man skulle tro. Ref Osama bin Ladens miljøutspill nylig, som Al Gore ikke kunne gjort «bedre». Om noe så er dette i høyeste grad en ukomfortabel sannhet.

Tingen er at vi kan snakke så mye vi vil om liberalt vunne borgerrettigheter. For i unionen mellom den nye korrektheten og tradisjonelle verdier, som man på sett og vis kan si startet da kvinnesakskvinner og kristne fant sammen i sin sensurkåthet mot porno, vil det i årene fremover bli stadig vanskeligere for de som tenker utenfor boksen å hevde seg. Ikke overraskende for de av oss som for lenge siden øynet at den påstått liberale politiske korrektheten hadde mange ubehagelige likhetstrekk med klassisk fascisme.

Ingen kommentarer: