4. mai 2010

Labour-infightingen i gang

Worst Labour-MP-candidate ever? To dager igjen til det britiske parlamentsvalget, og infightingen er åpenbart i gang når statsminister Gordon Brown blir kritisert av en av sine parlamentskandidater. Attpåtil en kandidat i et parlamentssete som er bunnsolid tory. Åpenbart har man foretatt liten grad av kvalitetssikring her fordi setet i teorien betyr så lite.

Typisk nok er det slike folk som plutselig krever oppmerksomhet ved å utvise en mangel på både taktisk dømmekraft og forståelse av en del helt elementære samfunnsforhold. Når du har så lite realøkonomisk innsikt at du bebreider landets statsminister for de høye bensinprisene (it's the global market forces, stupid!), så bør du kanskje finne noe annet å gjøre? Når det er sagt, så skulle Droneland ofte ønske at flere av våre politikere hadde en basisforståelse av økonomi. Men det er som kjent noe som ikke blir lagt spesielt mye vekt på i det norske utdannelsessystemet. Så man får de politikerne som den økonomi-illiterate almuen fortjener.

Ellers er Charlie Brookers oppsummering av de tre partilederne helt suveren. Enig i at Brown fremstår som den mest menneskelige, nettopp på grunn av sine lyter. Nick Clegg derimot... Tenk dere Erik Solheim som leder for Venstre. Les: Forfengelig og nedlatende. Me må bli snillare med kvarandre? I don't think so!

Ingen kommentarer: