18. feb. 2010

Alle gode ting er tre år


Dagen for selvgratulasjoner på Droneland, som i dag fyller tre år i poptrash og trashpolitikkens tjeneste. Dette vil selvsagt bli feiret med champagne, som seg hør og bør. Noe som gir Droneland en utmerket anledning til å anbefale noen favoritter blant bubbly...

Dersom man ikke skal spare på noe – og hvorfor skal man nå det – er det ingen vei utenom Krug. I motsetning til andre dyre (les: overprisete) champagnemerker (Dom Perignon og Cristal renner Droneland i hu), så er Krug kjennernes champagne.

For de som er på sparebluss kan Droneland anbefale Baron-Fuenté, som man får for den mer enn akseptable prisen av kr. 209,90 på polet. Fine brukschampagner man får på taxfree, og for de som reiser en del til UK kan anbefales de mange twinpack-tilbudene på britiske flyplasser, så er Piper-Heidsieck noe man kan drikke uanstendige mengder av. Hakket opp i kompleksitet er Lansons Black Label, selv om kjennere vil foretrekke Lansons Gold Label. Får du tak i 1996 årgangen, så drep for den!

Ikke at man alltid må ha champagne. Det fins selvsagt gode prozeccoer og cavaer samt musserende rieslinger. I sistnevnte kategori er 1996 årgangen fra en liten tysk kvalitetsprodusent Koehler-Ruprecht Riesling Brut en höjdare, dersom du fortsatt får tak i den.

Og for de som måtte være i London neste uke, så kan champagnesmakingen til denne kjekke lille vinbutikken i Hackney – Bottle Apostle – anbefales.

Men nå forlater Droneland tastaturet for ikke bare å snakke om disse edle dråper, men faktisk nyte noen av dem også!

Ingen kommentarer: