7. juni 2008

Lock Up Your Mothers!

Fotball-EM i Sveits og Østerrike starter i dag og den gamle storbyen Wien frykter inntoget av hooligan og football louts fra fjern og nær. Så bekymret har de vært at det har vært folkemøter for å berolige de gode Wiener-bürgere om man skal tro Der Spiegel, som bl.a. rapporterer:

"I have an 86-year old mother. Do I have to lock her up at home?" asked a perfectly coiffed lady in a concerned voice at a recent public hearing at the Vienna city hall.

Mange levner dog ikke noen av vertsnasjonene de store sjansene i turneringen. Spesielt er skepsisen stor i Østerrike, hvor folk flest er glad om landet overhodet kommer seg videre fra de innledende runder. Kanskje ikke så rart for et land som på fjorårets FIFA-rating var nr. 85 – bak land som Kapp Verde øyene og Haiti. Ikke at vi skal kimse av Haiti. Droneland forventer at landet snart gjør comeback som VM-nasjon, selv om vi må helt tilbake til fotball-VM i Vest-Tyskland i 1974 for å finne sist landets talenter danset på verdens fotballscene, selv om landet vant Caribbean Cup så sent som i 2007. Et VM-comeback må surely være rett rundt hjørnet!

Hva Østerrike betreffer er vel eneste mulighet for dem til noensinne å vinne en større turnering å håpe på en ny Anschluss. Gitt landets manglende skyldfølelse for kriminelle handlinger begått i nazi-tiden skal man heller ikke utelukke at mange østerrikere drømmer om nettopp dette i all hemmelighet.

Ingen kommentarer: