5. juni 2008

Feite kvinner og løgnene de forteller

Droneland ramlet over en sak om en britisk tv-programleder som er havnet i søkelyset fordi hun hadde en fedmereduksjon gjennom operasjon. Det viste seg at hun hadde begått den synd å lyve om dette og istedet hadde presentert en story om at hennes stadig mindre omfangsrike kropp var et resultat av omleggelse av diett og økt trening.

Journalisten lager et stort nummer av at dette er en debatt om hvordan kvinner oppfattes i det offentlige rampelyset. Sludder! Det påfalende er at dette overhodet blir en sak. For dette er en sånn typisk sak som viser at media egentlig ikke har noe å meddele oss og således får vi presentert ikke-saker som vi engasjerer oss i samtidig som de viktige sakene ikke blir belyst.

Problemet med "seriøse" mediekommentatorer og "korrekte" journalister er at de stadig går rett i mediefellen og gjør tabloidsaker som dette om til feministsaker. Det de ikke forteller er jo at dermed får de også noe ut av det. Sådan er det et gjensidig avhengighetsforhold mellom tabloidhodene og feministjournoene.

De gammeldagse tabloidene skaper gossip som folk kan slarve om på jobben mens kvalitetstabloidene kommenterer for the chattering classes slik at de kan føle at de er et hakk hevet over den slarvende almuen. Ikke ulikt frijazzens eller elektronikaens forsøk på å lage "kunst" som er intellektuelt utfordrende. En fin måte å føle seg intellektuelt hevet på for folk som egentlig kun henvender seg til en snever menighet av felles intellelle.

Ingen kommentarer: